Autor: Finantsuudised.ee • 27. jaanuar 2023

Ülo Kaasik: hinnatõusu hoog Eestis on vaibunud

Alates möödunud aasta augustist ei ole hinnatase Eestis enam märkimisväärselt tõusnud ja on alust eeldada, et aasta teises pooles võime näha juba ühekohalisi inflatsiooninumbreid, ütles Eesti Panga asepresident Ülo Kaasik. Kinnisvaraturul toimuvat nimetas ta mõistlikuks rahunemiseks.
Ülo Kaasik, Eesti Panga asepresident.
Foto: Eesti Pank

„Toiduainete hinnatõus küll veel jätkub, kuid energia hinnad, nii nafta- kui ka gaasihind, on märgatavalt alla tulnud. Eesti Panga prognoosist näeme, et inflatsioon aeglustub ja jõuab aasta teises pooles lähemale tavapärasemale tasemele,“ rääkis Kaasik Eesti Majandusteaduse Seltsi aastakonverentsil.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077