Autor: Finantsuudised.ee • 8. veebruar 2023

Kohustuslikud pensionifondid on pea veerandi investeerinud Eestisse

Investeerimis- ja pensionifondide varad olid neljandas kvartalis kokku 6,10 miljardit eurot, kasvades kvartaliga 3% ehk 0,19 miljardi euro võrra, kuid kahanedes aastaga 2% ehk 0,12 miljardi euro võrra, teatab Eesti Pank.
Eesti Panga peahoone
Foto: Raul Mee

Kõige kiiremini kasvasid IV kvartalis vabatahtlikud pensionifondid: võrreldes eelmise kvartaliga 12% ehk 0,05 miljardi ja aastaga 10% ehk 0,04 miljardi euro võrra. Fondidesse tehtud netosissemaksed (sissemaksed miinus väljamaksed) olid IV kvartalis 0,17 miljardit eurot.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077