Autor: Finantsuudised.ee • 28. veebruar 2023

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks langes jaanuaris

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, langes 2023. aasta jaanuaris võrreldes 2022. aasta detsembriga 1,0% ja tõusis võrreldes eelmise aasta jaanuariga 12,7%.
Vaksik OÜ mahapõlenud saekaater Saunja külas. Saunja (EST). Foto: Andras Kralla, Äripäev/Scanpix Baltics
Foto: Andras Kralla

Statistikaameti juhtivanalüütiku Eveli Šokmani sõnul mõjutas indeksit 2022. aasta jaanuariga võrreldes eelkõige hinnatõus toiduainete, puittoodete ja ehitusmaterjalide tootmises. Vastupidist mõju avaldas elektrienergia ja kütteõlide tootmise hinnalangus. „Töötlevas tööstuses kokku oli hinnatõus 13,5%, sealhulgas toiduainete tootmises 22,2%,“ lisas Šokman.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077