Autor: Finantsuudised.ee • 4. mai 2023

Tänavu juba viies intressimäärade tõus kergitab aastase hoiuse intressi 3.25%-le

Aastase tähtajalise hoiuse intress on alates 5. maist 3.25%. Sama intress kehtib ka kaheaastasele hoiuperioodile. Paindlikumat raha kasvatamist/hoiustamist võimaldav Rahakoguja teenib kasutajale juurde 1.5% aastas.
Swedbank peakontor Liivalaia tänaval.
Foto: Andras Kralla

Uued intressimäärad kehtivad alates 5. maist. „Tänavu juba viies intressimäärade tõus on hea uudis kõigile säästjatele – turvalised viisid kogutud raha kasvatamiseks/hoiustamiseks muutuvad aina atraktiivsemaks,” sõnas Swedbanki eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla. „Swedbanki klientide tähtajaliste hoiuste mahud on kasvanud alates 2022. aasta septembrist. Aastatagusega võrreldes on eraklientide tähtajaliste hoiuste mahud suurenenud koguni 58%. Hoiustajate seas kõige populaarsemaks hoiustamise perioodiks on üks aasta – üle 80% uutest hoiuselepingutest on sõlmitud just aastaseks perioodiks. Märgata on, et hoiustajad otsivad turvalist ja kindlat raha paigutuse võimalust ja soovivad praeguses intressikeskkonnas häid intresse pigem pikemaks ajaks fikseerida.”

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077