Autor: Finantsuudised.ee • 15. mai 2023

Töötuse langustrend on pidurdunud, üha enam inimesi töötab osaajaga

Esimeses kvartalis oli töötuse määr 5,3%, tööhõive määr 69,4% ja tööjõus osalemise määr 73,3%, teatas statistikaamet. Töötuse senine langustrend on pidurdunud, ütles statistikaameti analüütik Tea Vassiljeva.
Töötuse määr langes võrreldes mullusega Põhja-Eestis, tõusis aga Lõuna- ja Kesk-Eestis.
Foto: Liis Treimann

Tänavu esimeses kvartalis oli töötuid 39 100, mida on 500 võrra vähem kui aasta tagasi samal ajal, kuid 300 inimese võrra rohkem kui eelmise aasta viimases kvartalis, ütles Vassiljeva. Kõige enam, 2900 inimese võrra, on võrreldes mullu sama ajaga vähenenud 12 kuud või kauem tööta olnute arv, samas kui alla kuue kuu töötute arv on suurenenud 3300 võrra.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077