Autor: Finantsuudised.ee • 24. mai 2023

Ettevõtted on majandustegevuses muutunud optimistlikumaks

Ettevõtete ootused majandustulemustele on küll muutunud positiivsemaks, kuid majandustegevust ohustavad jätkuvalt kõrge inflatsioon, võimalikud energiahindade kõikumised, tõusvad intressimäärad ja väljakutsed eksporditurgudel, mis avaldavad mõju ettevõtete finantsseisule, selgub SEB panga Baltikumi väike- ja keskmise suurusega ettevõtete uuringust.

SEB prognooside järgi kasvab Läti SKT 2023. aastal 0,4%, Leedu majanduslangus on suurem kui 1% ning Eesti SKT väheneb 0,4%. SEB panga väike- ja keskmise suurusega ettevõtete segmendijuht Maarja-Maria Aljase sõnul ilmnes uuringust, et väikese- ja keskmise suurusega ettevõtted küll tunnevad, et keerulisem majandusperiood võib olla selja taga, aga jätkuvalt puudub neil kindlustunne oma majandustegevuse ja finantsolukorra stabiliseerumise osas.

Finantsuudised.ee toetajad:
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Marge AasalaidFinantsuudised.ee juhtTel: 52 80 443
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077