Autor: Marge Aasalaid • 18. mai 2023

Iga finantsjuhi töölaual on maksutõusude teema, aga siiski erinevalt

Kuigi finantsjuhid tõdevad, et korras riigi rahandus on oluline, siis ettevõtete konkurentsivõime säilimine eeldab maksutõusude puhul suuremat mõjude hindamist. Finantsuudised.ee uuris, mida erinevate sektorite finantsjuhid koalitsioonileppest arvavad ja millised maksud nende sektorit kõige enam puudutavad.
Swedbanki finantsjuht Anna Kõuts.
Foto: Swedbank

„Ei ole üllatus, et riik ei saa oma eesmärke pikas vaates ellu viia, kui riigieelarve ja rahandus on korrast ära. Koroonakriisi mõjude leevendamine, Venemaa alustatud sõda Ukrainas, energiakriis ja majapidamiste ostujõu langus andis tugeva löögi paljude maailma riikide riigirahandusele ja suurendas täiendavalt kulutusi riigieelarvetest,“ mõistab koalitsiooniplaane Swedbanki finantsjuht Anna Kõuts. Eesti ei ole siin erand, sarnaste probleemidega tegelevad paljud maailma riigid.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077