Autor: Marge Aasalaid • 26. juuni 2023

Kestlikkuse aruande andmete kogumine andis Tallinkile üllatusliku vastuse

6 riiki, enam kui 40 tütarettevõtet ja ligi 4000 tarnijat - sellise väljakutsega seisab silmitsi Tallink EL äriühingute kestlikkuse aruandluse direktiivi täitmisel. Detailne andmete kogumine tehti esimest korda möödunud aastal, saadud tulemus üllatas ettevõtet ennastki.
Kommunikatsiooni- ja ESG valdkonna juht Katri Link.
Foto: Tallink

Tallinki detailsete andmete kogumise keerukust ilmestas möödunud aastal eriti selgelt ettevõtte poolt ette võetud kaldaoperatsioonide KHG heitmete kaardistus vastavalt KHG Protokolli nõuetele, mis andmete kogumise ja arvutustega kokku võttis aega neli kuud, kuid tulemus andis faktidel põhineva vastuse, kust ja kui suures ulatuses pärinevad ettevõtte heitmed peamiselt. Kaardistuse tulemus näitas, et kontserni kaldaoperatsioonid tootsid kõigest 2,8% CO2 heidet ettevõtte kogu CO2 heitmetest.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077