Autor: Tõnu Mertsina • 15. september 2023

Euroopa Keskpank võib olla selleks korraks oma intressimäärade tõstmise lõpetanud

Euroopa Keskpank (EKP) tõstis täna oma hoiuse püsivõimaluse intressimäära 0,25 protsendipunkti võrra 4 protsendini, mis on selle ajaloo kõrgeim tase, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Tõnu Mertsina Swedbankist tõdeb, et praegune intressimäärade tase peaks olema majandusele vähem kahjulik kui varasem ülikiire inflatsioon.. Foto: Andras Kralla, Äripäev/Scanpix Baltics

Tegemist oli kümnenda intressimäärade kergitamisega ning kokku on EKP tõstnud neid alates eelmise aasta juulist 4,5 protsendipunkti. Tänane otsus vastas meie ootustele. Samuti uskus järk-järgult üha suurem osa rahaturust intressimäära tõstmist. See peegeldus ka euribori ja selle futuuri tõusus.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077