Autor: Lenno Uusküla • 4. oktoober 2023

Tööstustoodangu langus on jätkuvalt hirmutav

Kuigi võrreldes juuliga oli augustis tööstustoodang veidi kõrgem, siis selle tase on jätkuvalt väga madal. Kolme kuu libiseva keskmise järgi on kukkumine maksimumtasemest 17,1%.
Luminor peaökonomist Lenno Uusküla sõnul ei ole tööstustoodangu taastumist lähiajal ette näha.
Foto: Liis Treimann

Kannatanud on nii toiduainetootmine, näiteks liha- ja kalatooted, õilide ning jookide tootmine, tekstiili- ja rõivatootmine, paberi ja paberitoodete tootmine, kemikaalide tootmine, arvutite ja elektriseadmete tootmises. See nimekiri on pikk. Kasvu on näha farmaatiasektoris, loomasööda tootmises ja masinate remondis valdkonnas.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077