Autor: Jaan Martin Raik • 10. oktoober 2023

Euroopa Keskpanga liikme sõnul võivad intressimäärad veelgi tõusta

Austria keskpanga presidendi Robert Holzmanni sõnul võib Euroopa Keskpank intressimäärasid tõsta veel ühel või kahel korral, kui majandust tabavad täiendavad šokid, kirjutab Äripäev.
Euroopa Keskpank kergitas intressimäärasid septembris rekordkõrgele. Foto: Imago/Scanpix

Austria keskpanga president ja Euroopa Keskpanga nõukogu liige Robert Holzmann avaldas, et intressimäärade tõusutsükkel võib lõppeda, kui kõik läheb hästi. Samas ta lisas, et kui tulevad täiendavad šokid majanduses ja keskpanga käsutuses olev teave osutub valeks, peavad nad võib-olla tõstma intressimäära veel korra või kaks, ütles Holzmann CNBC-le.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077