Autor: Finantsuudised.ee • 1. detsember 2023

Citadele ökonomist: Eesti SKT langes Läti ja Leedu omast rohkem, sest Eesti erasektori võlatase on kõrgem

Euroopa Keskpanga intressimäärad jõudnud kõrgeimale tasemele alates 1999. aastast. Citadele panga ökonomist Mārtiņš Āboliņš ennustab, et intressimäärasid ootab peagi - võibolla juba aprillis - ees langus.
Citadele panga ökonomist Mārtiņš Āboliņš.
Foto: Evija Trifanova

Āboliņši sõnul on ülemaailmne majanduskeskkond on jätkuvalt keeruline. “2023. aastal on maailmamajandus vaatamata arvukatele probleemidele ja ebakindlatele väljavaadetele jätkanud kasvamist. Positiivne on see, et intressimäärade tõus on aidanud vähendada inflatsiooni, energiahinnad on langenud ja majanduslangust on suudetud vältida. Euroala majanduskasv on siiski endiselt nõrk, sest 2023. aasta kolmandas kvartalis kasvas euroala SKP eelmise aasta sama perioodiga võrreldes vaid 0,1%, maailmakaubandus väheneb ja euroala ettevõtluskeskkond on negatiivsel tasemel.“

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077