29. mai 2023

Palgaralli hoog ei rauge

Tööjõunappus, kiire inflatsioon ja ettevõtete mullused tugevad finantstulemused on viinud keskmise palga suurele tõusule. Tõenäoliselt jagub palgaralli jaoks hoogu veel mõnda aega.
Mihkel Nestor, SEB majandusanalüütik
Foto: Jake Farra

Möödunud nädal tõi rõõmustava teate sellest, et paljude töötajate jaoks algas 2023. aasta suure palgatõusuga. Nimelt oli äsja avaldatud statistika kohaselt keskmine brutopalk selle aasta esimeses kvartalis lausa 13,3% kõrgem kui aasta varem. Võrreldes viimase kümnendi keskmise palgakasvuga on taoline hüppeline tõus tavapärasest umbes kaks korda suurem. Sarnasele tasemele küündis Eesti palgakasv viimati vahetult enne suurt majanduskriisi 2008. aasta alguses.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077