Autor: Lenno Uusküla • 15. juuni 2023

Lenno Uusküla: hinnatõus alaneb, kuid intressimäärad mitte. Miks?

Pärast ebanormaalse olukorra lõpetamist on Euroopa Keskpangal nüüd võimalik hakata valima, mis ta teeb. Kui inflatsioonist soovitakse lahti saada kiiresti, siis on vaja intressimäärasid käesoleval aastal jätkuvalt tõsta, kirjutab Luminor Eesti peaökonomist Lenno Uusküla.
Luminor Eesti peaökonomist Lenno Uusküla
Foto: Liis Treimann

Täna on Euroopa Keskpank tõstmas oma peamist nädalast laenuintressimäära 0,25 protsendipunkti võrra, 4%ni. Osaliselt on rahaturud selle keskpanga intressimäära tõusu juba oma pikaajalistesse intressimääradesse arvesse võtnud ning koos tänase otsusega tõuseb lähinädalatel ka euribor. Küsimus on selles, mis saab edasi.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077