Autor: Siim Tammer • 23. juuli 2023

Siim Tammer: kas lasta lahti, kui on kahtlustus kuriteos?

Kuigi süütuse presumptsioon kehtib, on valdkondi, kus töötajale esitatud kahtlustust või süüdistust ei saa siidikinnastes käsitleda, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer inspektsiooni blogis.
Finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer.
Foto: Mihkel Leis

Üha sagedasemad on avalikkuse ootused, et kui isikule on esitatud kahtlustus kuriteos, siis tuleks ta kohe oma tööst eemaldada, lahti lasta. Sedalaadi avaliku hukkamõistu kaasusi on viimasel ajal olnud mitu, alates kõrgetest politseijuhtidest, kes justkui on käitunud seadusevastaselt, on olnud ka ametnikke, kes kahtlustuse kohaselt on võtnud lubamatut meelehead, kui ka treener, kes oma hoolealuseid justkui ära kasutas.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077