Autor: Andrus Kaarelson • 14. november 2023

Andrus Kaarelson: ettevõtjad ja juhid, näitame valitsusele, et e-arved on tulevik, mille kättejõudmist tuleb soodustada

On kuulda, et rahandusministeeriumist jõuab kohe-kohe riigikokku raamatupidamise seaduse muudatus, mis tõotab säästa sadade miljonite eurode väärtuses Eesti ettevõtjate ja töötajate aega. Mõeldes sellele, kui palju on aastate jooksul poliitikud teinud suuri sõnu nullbürokraatiast või riigireformist, on see nagu sõõm värsket õhku. Lõpuks üks konkreetne ja reaalne asi, mille positiivset mõju on kohe ja sisuliselt kõigi ettevõtete töös tunda.

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu juhatuse liige Andrus Kaarelson
Foto: Erakogu/ITL

Mis riigil plaanis on? Astutakse järgmine mõistlik samm Eestis aina populaarsemate e-arvete veelgi mugavamaks tegemiseks. E-arved teatavasti on Eesti ärielus uus normaalsus. Juba ligi viis aastat oleme kõik harjunud avaliku sektori ja ka enamiku erasektori suurklientidega ainult e-arveldama. Uue muudatuse sisu on lihtne: iga ettevõtja saab nõuda, et talle esitatakski ainult e-arveid.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077