Autor: Ero Viik • 5. veebruar 2024

Pankur: 40–50% omafinantseeringu osakaal on kinnisvarafirmasid seni halvemast säästnud

Viimaste aastate heitlik majanduskeskkond on pakkunud palju väljakutseid pea kõikidele valdkondadele, sealhulgas kinnisvarale. Seni on see sektor näidanud üles märkimisväärset sitkust. Aga kas turu vastupidavusvedrud on piisavalt tugevad, et taluda pikemat aega kestvat pinget?
Swedbanki kinnisvara ja ehituse osakonna juhataja Ero Viik.
Foto: Jake Farra

Kinnisvarasektor, mille käekäik läheb korda pea igale Eesti inimesele, on viimaste aastate heitlikus majanduskeskkonnas püsinud üllatavalt tugevana. Kuigi intressikulud, mis on kinnisvaraettevõtete peamine kulukoht, on järsult kasvanud, ei ole selle mõjul siiani pöörast tormi tekkinud, sest suur osa ettevõtetest on laenu võtnud pigem mõõdukalt. Ka viimase kümne aastaga turul välja kujunenud 40–50% omafinantseeringu osakaal on sektorit seni halvemast säästnud.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077