Autor: Marge Aasalaid • 12. juuni 2023

Inbanki finantsjuht: Eesti hoiustaja on natuke laisk ja see aitab pankadel kasumeid koguda

Eesti hoiustaja võiks aktiivsemalt oma rahale kõrgemat tootlust otsida, tõdes 13. aastat Inbankis finantsjuhina ja riskijuhina töötanud Marko Varik.
Inbanki finantsjuht Marko Varik.
Foto: Kristaps Lapiks

“Täna näeme, et tähtajaliste hoiuste intressid on oluliselt üles läinud. Nõudmiseni hoiuste intressid aga mitte. Eesti hoiustaja kipub olema natuke laisk ja seeläbi laseb pankadel tema hoiuste jäägilt teenida lisatulu,” selgitas Inbanki finantsjuht Marko Varik pankade kasumite kasvamist. Hoiuste intresside kasv on tema sõnul hetkel normaalne protsess ning kooskõlas laiemalt turul aset leidvate muutustega.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077