Autor: Finantsuudised.ee • 12. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Plumbr kaasas riskikapitali ja värbas Taavi Kotka müügidirektoriks

Plumbri värske müügidirektor Taavi Kotka.
Foto: Eiko Kink
Eesti tehnoloogiaettevõte Plumbr teatas kahest uudisest: ettevõte kaasas esmakordselt riskikapitali Karma Ventures fondilt ja teatas Taavi Kotka asumisest ettevõtte müügidirektoriks.

Plumbri tarkvara on suunatud ettevõtetele, kes soovivad oma IT rakenduste kasutajakogemuse teha läbipaistvaks. Lisaks osutab Plumbr põhjustele lähtekoodis, mis konkreetse IT lahenduse kasutuse kas aeglaseks või kättesaamatuks teevad.

„Siiani oleme keskendunud tootearendusele ja turu tundmaõppimisele,” selgitas Priit Potter, Plumbri tegevjuht. „Turult saadud tagasiside on andnud meile kindluse, et saame alustada oma müügiprotsessi skaleerimisega. Lisakapitali kaasamine ja müügimeeskonna tugevdamine annab meile võimekuse laiendada.”

Karma Ventures partner Kristjan Laanemaa, kommenteeris tehtud investeerimisotsust: „Otsustasime investeerida, sest nägime, et Plumbr oskab ehitada ja levitada täiesti uue põlvkonna monitooringulahendusi. Usume, et IT-lahenduste jälgimine ei tohi keskenduda ainult tehnilistele näitajatele, vaid peab hõlmama ka ärilise mõju hinnangut toimunud intsidentidele. Säärase läbipaistvuse omamine annab ettevõtetele võimekuse tuvastada ja lahendada äriliselt kõige suurema mõjuga probleeme.“

„Kui Plumbri meeskond tutvustas mulle oma lahendust, sain ma kohe aru, et see on midagi, mida ma oma CIO rollis oleksin väga vajanud”, selgitas Taavi Kotka, nüüdne Plumbri müügidirektor. „Näen tugevat meeskonda tugeva tootega. Usun, et ma saan meeskonda aidata toote väärtuspakkumise selgema kommunikatsiooni ja konkreetsetele turgudele viimisega.”

Ettevõtte varasemate rahastajate hulgas on USA investor Matthew Arnold, Eesti riskikapitalistid Sten Tamkivi, Indrek Kasela, Jaan Tallinn jt ning Nortal.

 

Karma Ventures on varajase faasi riskikapitaliettevõte, spetsialiseerudes Euroopa tehnoloogiaettevõtetele, kes kasvu toetamiseks vajavad kapitali seemne- ja A-ringi investeeringute näol. Karma Ventures investeerib ettevõtetesse, kel lisaks heale ideele on unikaalne tehnoloogia, tõestatud väärtuspakkumine klientide ja kasutajate näol ning globaalne ambitsioon. Karma Ventures fondi investoriteks on Ambient Sound Investments ja Baltic Innovation Fund. Baltic Innovation Fund on Eesti, Läti, Leedu ja Euroopa Investment Fund koostöös sündinud initsiatiiv. 

Taavi Kotka on endine majandusministeeriumi IT-asekantsler. Selles rollis valiti ta aasta CIOks aastal 2014. Taavil on ka tugev taust erasektorist, kus ta alustas tarkvara arendajana ja lõpetas Webmedia (nüüdne Nortal) tegevjuhina. Ta on olnud erinevate Eesti e-valitsuse initsiatiivide eestvedaja, nagu e-residentsus, käibemaksupettuste vähendamine ja data embassies.

Plumbr on tehnoloogiaettevõte, kelle loodud tarkvara aitab nende klientidel pakkuda paremat kasutajakogemust oma tarkvara kasutavatele inimestele. Plumbri loodud analüütika ja jälgimistarkvara lahendused jälgivad täna rohkem kui saja miljoni kasutajainteraktsiooni toimumist igas kuus. Plumbri klientide hulgas on muuhulgas erinevad põhjamaade ja Eesti pangad, telekomi- ja logistikaettevõted. Plumbri Tartu ja Tallinna kontorites on täna töötamas 20 töötajat. 

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077