Autor: Finantsuudised.ee • 19. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Krediidipanga juhatuse liikmeks saab Hans Pajoma

Krediidipanga neljandaks juhatuse liikmeks saab Hans Pajoma.
Foto: Krediidipank
Tänavu jaanuaris uued omanikud saanud ja sügisel Coop Panga kaubamärgi all turule tuleva Krediidipanga nõukogu kinnitas täna panga neljandaks juhatuse liikmeks Hans Pajoma, kes hakkab vastutama ärikliendipanganduse juhtimise eest.

Hans Pajoma on töötanud panganduse valdkonnas alates 2001. aastast, neist esimesed 5 aastat erinevatel ametikohtadel Hansapangas ja aastatel 2006–2013 Norra suurima finantsgrupi DNB Eesti üksuse juhatuse esimehena ning Balti äripanganduse juhina. Pajoma asus Krediidipangas tööle tänavu veebruaris.

Krediidipanga nõukogu esimees ja panga suuromaniku Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimees Jaanus Vihand lausus, et ärikliendipangandusel on nii tänases Krediidipangas kui tulevases Coop Pangas võtmetähtsusega roll.

„Coop Pank on seadnud endale eesmärgiks keskenduda nii eraklientidele kui ka nendega seotud väike- ja keskmise suurusega ettevõtete teenindamisele. Era- ja äriklientidele sobivaima teenuste portfelli ülesehitamine on meie lähikuude üks olulisemaid ülesandeid. Hans Pajoma mitmekülgne kogemus pangandussektorist annab tugeva täienduse tänasele Krediidipanga meeskonnale ja tulevase Coop Panga äriklientidele mõeldud toodete edukale turule toomisele,” lausus Vihand.

Krediidipanga juhatusse kuuluvad veel finantsjuht Kerli Lõhmus, riskijuht Janek Uiboupin ja juhatuse esimees Margus Rink.

Eesti suurim toidu- ja esmatarbekaupluste grupp Coop Eesti, kelle müügivõrgustikku kuulub enam kui 350 kauplust üle Eesti, ostis tänavu jaanuaris enamusosaluse ASis Eesti Krediidipank, mis alates sügisest hakkab kandma nime Coop Pank. Coop Panga eesmärgiks on tuua igapäevased pangateenused taas inimeste kodu lähedale, kasutades selleks olemasolevate kaupluste võrgustikku. Coop Eesti koosneb 19 ühistust, millel on kokku 80 000 klientomanikku ja ligi 600 000 püsiklienti. 

Loe ka intervjuud Coopi finantsjuhi Janek Lepaga.

 

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077