Autor: Finantsuudised.ee • 29. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nüüd kindel: panditulumaks jääb ära

IRLi uus juht Helir-Valdor Seeder.
Foto: Raul Mee
Koalitsioonierakondade juhid Jüri Ratas, Jevgeni Ossinovski ja Helir-Valdor Seeder teatasid eile õhtul antud pressikonverentsil, et panditulumaks jääb ära, ülejäänud maksude üle arutelud veel jätkuvad.

„Panditulumaksu ei tule,“ teatas peaminister Jüri Ratas ja kinnitas, et läbirääkimised jätkuvad, sest eesmärk on leida terviklahendus ära jäetud maksudele, vahendab ERR. Kõigi erakondade juhid teatasid, et milleski ei ole veel lõpuni kokku lepitud ja arutelud käivad.

Seeder ütles, et ametiühingud on riigisektori palgatõusu ärajätmist vastustades toetunud puudulikule informatsioonile, meedial ei ole tema hinnangul mõtet juhuslikult tulnud infot laiendada, kokku lepitud otsustest antakse teada.

Täna toimub IRLi eestseisus, mistõttu pühapäeval koalitsioonis IRLi ministrite vangerdusest veel ei räägitud, sest enne peab erakond enda sees küsimuse läbi arutama, samas pole see teema Seederi kinnitusel ka esmaspäevase eestseisuse päevakorras.

Valitsuskoalitsiooni esindajate läbirääkimised ülejäänud maksude asendamiseks jätkuvad kolmapäevani.

Pärast kohtumise lõppu ütles peaminister Jüri Ratas, et koalitsioon otsib jätkuvalt võimalusi ühisdeklaratsioonide ja pakendiaktsiisi muutmiseks ning magustatud jookide maksustamiseks.

Loe pikemalt ERRist.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077