Autor: Finantsuudised.ee • 6. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsus muutis taas maksudega meelt

Rahandusminister Sven Sester ja peaminister Jüri Ratas.
Foto: Andras Kralla
Panditulumaksu asemele pidi valitsuse eelmise nädala otsusega tulema kontsernisiseste laenude maksustamine, kuid nüüdseks on seegi idee maha kantud, kirjutab ERR.

Möödunud neljapäeval tegi peaminister Jüri Ratas teatavaks plaani, et panditulumaksu asemel maksustatakse tulumaksuga kontsernisisesed laenud, mida pole tagasi makstud viie aasta jooksul. Kaubandus-tööstuskojast öeldi aga esmaspäeval ERRile, et neile teadaolevalt on see ettepanek praeguseks juba kõrvale heidetud ning ühtki konkreetset lahendust pole senini välja pakutud.

Rahandusministeeriumi pressiosakond kinnitas, et tõepoolest kajastas vahepeal tulnud info pigem läbirääkimiste seisu ja praegu töötakse ideedega edasi, kuid lahendusi pole jätkuvalt leitud.

Esialgu plaanis valitsus kehtestatada panditulumaksu teatud kontsernisisestele laenudele ning kontsernikonto kaudu tehtavatele finantseerimistehingutele, kui need on tehtud eesmärgiga laenata Eestis teenitud kasumit teistele kontserni ühingutele. Ideed kritiseerisid tugevalt mitmed ettevõtlusorganisatsioonid, märkides, et see kahjustab Eesti ettevõtluskeskkonda.

Panditulumaks pidanuks riigile tooma nii 2020. kui ka 2021. aastal 18 miljonit eurot tulu.

Loe pikemalt ERRist.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077