7. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ühendriikides hautakse krüptorahade reguleerimise plaane

Foto: shutterstock.com
Teisipäeval andsid USA järelevalveasutuste juhid senati panganduskomisjonile teada, et võivad peagi esitada parlamendile ettepaneku krüptorahade reguleerimiseks, vahendab Äripäev Reutersit.

Oma ettekannetes kirjeldasid väärtpaberi- ja börsijärelevalve (Securities and Exchange Commission - SEC) juht Jay Clayton ning toorainefutuuride järelevalve (Commodity Futures Trading Commission - CFTC) juht Christopher Giancarlo ülemkoja esindajatele piiranguid praeguses süsteemis, mis ei võimalda ühelgi riiklikul ega osariiklikul organil krüptoturul toimuvat tegevust tõhusalt jälgida.

Claytoni sõnul peaksid ICOde ehk krüptorahade esmapakkumiste puhul kehtima samasugused reeglid kui tavapäraste väärtpaberiemissioonide puhul. Samuti teatas ta, et SEC asub karistama neid advokaate ja firmasid, kes üritavad kehtestatud tingimustest mööda hiilida.

Kohtumisel avaldasid ka mitmed senati liikmed muret digivaluutade äärmusliku volatiilsuse, krüptoturul levinud pettuste ja krüptorahaga seotud veebiplatvormide turvalisuse üle, kuid ei väljendanud krüptorahade reguleerimise osas siiski kindlat seisukohta.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077