7. veebruar 2018

Ühendriikides hautakse krüptorahade reguleerimise plaane

Autor: shutterstock.com

Teisipäeval andsid USA järelevalveasutuste juhid senati panganduskomisjonile teada, et võivad peagi esitada parlamendile ettepaneku krüptorahade reguleerimiseks, vahendab Äripäev Reutersit.

Oma ettekannetes kirjeldasid väärtpaberi- ja börsijärelevalve (Securities and Exchange Commission - SEC) juht Jay Clayton ning toorainefutuuride järelevalve (Commodity Futures Trading Commission - CFTC) juht Christopher Giancarlo ülemkoja esindajatele piiranguid praeguses süsteemis, mis ei võimalda ühelgi riiklikul ega osariiklikul organil krüptoturul toimuvat tegevust tõhusalt jälgida.

Claytoni sõnul peaksid ICOde ehk krüptorahade esmapakkumiste puhul kehtima samasugused reeglid kui tavapäraste väärtpaberiemissioonide puhul. Samuti teatas ta, et SEC asub karistama neid advokaate ja firmasid, kes üritavad kehtestatud tingimustest mööda hiilida.

Kohtumisel avaldasid ka mitmed senati liikmed muret digivaluutade äärmusliku volatiilsuse, krüptoturul levinud pettuste ja krüptorahaga seotud veebiplatvormide turvalisuse üle, kuid ei väljendanud krüptorahade reguleerimise osas siiski kindlat seisukohta.

Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 667 0405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077