Autor: Finantsuudised.ee • 29. mai 2018

Inbank teenis esimeses kvartalis 3,9 miljonit eurot kasumit

Inbank müüs aasta esimeses kvartalis 18,9 miljoni euro eest krediiditooteid, ettevõtte konsolideeritud kasum ulatus 3,9 miljoni euroni.

Inbanki juhatuse esimees Jan Andresoo
Autor: Andras Kralla

2018. aasta esimeses kvartalis müüs Inbank krediiditooteid mahus 18,9 miljonit eurot, mis on 34,2% rohkem kui eelmisel aasta samal ajal. Eesti müük oli kvartalis 14,5 miljonit eurot, Läti müük 2,9 miljonit eurot ja Poola müük 1,5 miljonit eurot. Hoiuselepinguid sõlmiti aasta esimese kolme kuuga mahus 13,1 miljonit eurot.

Inbanki juhatuse esimehe Jan Andresoo sõnul näitasid võrdselt head kasvu nii krediidi- kui ka hoiusetooted. „Aastases võrdluses suurenes Inbanki laenuportfell 41,2% ja hoiuseportfell 45,1% võrra, kusjuures kogutud hoiused ületasid 100 miljoni euro piiri,“ ütles Andresoo.

Esimeses kvartalis teenis Inbank 3,9 miljonit eurot kasumit. Sellest 3,2 miljonit eurot moodustas erakorraline kasum, mis tulenes Coop Panga 10% suuruse osaluse müügist ja olemasoleva investeeringu ümberhindamisest. Tehingust vabanenud vahendeid kasutas Inbank Leedu järelmaksuettevõtte UAB Mokilizingas ostmiseks.

Eestis uuendas Inbank esimeses kvartalis koostöölepingut automüügiportaaliga auto24.ee. „Kaardistasime ühiste arutelude käigus uued ja huvitavad finantseerimislahendused, millega soovime turgu üllatada juba lähiajal,“ sõnas Andresoo.

Inbanki Poola filiaal alustas esimeses kvartalis koostööd kahe uue partneri, AXA ja Allianzi kindlustusettevõtetega. „Koostöö sisuks on kindlustuslepingute osamakseteks jaotamise lahendus, mis on Poola turul innovaatiline toode. Lähiajal saame teha järeldused selle kohta, kui edukaks see mugavusteenus osutunud on,“ ütles Andresoo.

Inbanki Läti ettevõte näitas esimeses kvartalis stabiilset kasvu ja head kasumlikkust. Aasta esimese kolme kuuga teenis ettevõte 154 tuhat eurot kasumit.

Inbanki olulised finantsnäitajad seisuga 31. märts 2018:

• bilansimaht 135 miljonit eurot

• laenuportfelli suurus 98,1 miljonit eurot

• hoiuste maht 101 miljonit eurot

• puhaskasum 3,9 miljonit eurot

• omakapital 24,9 miljonit eurot

• omakapitali puhastootlikkus 67,5%

Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 667 0405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077