Autor: Allan Rajavee • 11. september 2018

EfTENi fond sai ülevõtupakkumise

Tuntud rahvusvaheline finantsasutus tegi EfTENi esimesele kinnisvarafondile üleostmispakkumise. 18 kinnisvaraobjekti haldava fondi nõukogu soovitab aktsionäridel pakkumisest keelduda ja fondi aktsiate tähtaega pikendada.

Viljar Arakas
Autor: Andres Haabu

Fondi juhtkond on kutsunud kokku erakorralise aktsionäride koosoleku.

Praegu kehtiva põhikirja järgi saabub fondi tähtaeg aastal 2022. EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas ütles, et kuna aeg läheb kiiresti ja kinnisvaratehingud on väga aeganõudvad, hakati kaaluma erinevaid väljumisstrateegiaid. Tema sõnul on fondil kaks võimalust: müüa ära kõik varad üksikvaradena või täispaketina mõnele rahvusvahelisele kinnisvarainvestorile.

„Oleme kümme üksikvara juba müünud ja me ei ole müünud porfelli kõige tugevamaid varasid, vaid kõige nõrgemaid. Selles suhtes on portfelli varade koosseis hea,“ leidis Arakas.

Sellegipoolest vaadati ringi ka investorite seas. „Sealt tehti meile väga tõsise finantsasutuse poolt ettepanek kõik varad maha müüa,“ ütles Arakas, kes ettevõtte nime konfidentsiaalsusleppe tõttu avaldada ei saa. „Kui ma seda kirjeldaks, siis on tegemist finantsasutusest varavalitsejaga, kelle portfelli võib mõõta kümnetes miljardites eurodes ja kelle nimi ei vaja globaalsel kinnisvaraturul mingit tutvustamist,“ vihjas Arakas.

EfTENi tegevjuhi hinnangul on see oluline märk, et nii mainekas asutus sellise pakkumise tegi. „Loomulikult aktsionärid otsustavad ise ja meie ülesanne fondihaldajatena on tuua erinevad pakkumised lauda ning seda me ka tegime,“ märkis Arakas.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 667 0405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077