Villu Zirnask • 14 jaanuar 2019
Uudised
Ainult tellijale

Eesti on majandusaasta aruande avalikustamise nõuetega üle pingutanud

Eesti tundub olevat teiste riikidega võrreldes üle pingutanud nii majandusaasta aruande koostamise kui ka avalikustamise nõuetega.  Foto: shutterstock.com

Eesti tundub olevat teiste riikidega võrreldes üle pingutanud nii majandusaasta aruande koostamise kui ka avalikustamise nõuetega, kirjutati justiitsministeeriumi tellimusel Tartu ülikooli õigusteadlaste koostatud ühinguõiguse revisjoni analüüsis-kontseptsioonis.

Mujal vaid suurtele kapitaliühingutele kehtivaid reegleid kohaldatakse Eestis mitte ainult väikestele kapitaliühingutele, vaid ka isikuühingutele, tulundusühistutele, sihtasutustele ja MTÜdele. „Sellist pretsedenditult laia aruandluskohustust mujal ei tunta,“ nendivad õigusteadlased. „Isegi kui seda põhjendada jutuga Eesti suurest avatusest ja statistilistest vajadustest, tähendab see väikestele ühingutele põhjendamatut halduskoormust ja iga-aastast püsikulu, ähvardades samal ajal sundlõpetamisega aruannete esitamata jätmise korral. See ei soosi ettevõtluskeskkonda ega ühiskondlikel alustel MTÜde tegevust.“

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu Finantsjuhtimise Infolehe PDFidele
 • Finantsjuhtimise Infolehe paberväljaande
 • kord nädalas ilmuva finantsuudised.ee uudiskirja
 • Jaga lugu:
  FINANTSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad finantsteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

  Finantsuudised.ee toetajad:

  Bret Metsküla
  Bret MetskülaFinantsuudised.ee juhtTel: 58 117 860
  Kaspar Kitsing
  Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: 569 549 79