11. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mis on ettevõtte jaoks kõige suurem risk?

Pärnu Finantskonverentsil esines IIZI Kindlustusmaakleri finantsjuht, TalTechi majandusanalüüsi ja rahanduse instituudi lektor Kaido Kepp, kes rääkis riskide juhtimisest finantsjuhi töös ning tõi välja olulised punktid, millest riskivalmidust hinnates ja riske maandades lähtuda.
Kaido Kepp
Foto: Urmas Kamdron

Risk sisaldab endas nii ohtu kui ka võimalust. Hea riskijuht ei tegele mitte ainult kahjude vältimisega, vaid eelkõige õige tasakaalu leidmisega ohtude ja võimaluste vahe. Kindlasti hindab hea riskijuht riskivalmidust koos riskivõimega.

Äärmiselt oluline on kokku leppida tagevusplaan riskiolukorda sattudes käitumiseks ning sellest ka kinni pidada. See ei pruugi olla alati lihtne, tavapärane on, et tehakse sellises olukorras suurema riskiga otsuseid.

Mida teevad edukad ettevõtted?

Edukates ettevõtetes saadakse aru sellest, kust raha tuleb, osatakse oma konkurentsieelist ära kasutada ja kasvuperioodi võimalikult pikaks venitada.

Eduka ettevõtte kõik töötajad on huvitatud ühise eesmärgi poole püüdlemisest, kõigil on sama mõõdik, mille põhjal edu mõõdetakse ning see on seotud motivatsioonisüsteemiga.

Edukas ettevõte käib kaasas oluliste trendidega, kui inimese tööd taab automatiseerida, panustatakse inimese ümberõppesse.

Edukas ettevõttes teatakse, et kõige suurem risk on see, et riske üldse ei võeta.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077