Autor: Bret Metsküla • 11. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna algab Pärnu Finantskonverents „Kasvame põhjatäheni!“

Finantsjuhid kogunevad Pärnus juba 21. korda, et kuulata kasulikke ettekandeid, olla kursis uute trendidega finantsmaailmas ning äsjaleitud ja taasavastatud kolleegidega mõnusas õhkkonnas suhelda.
Mida tõhusam püüab organisatsioon olla, seda vähem tõhusaks ta tegelikult muutub. Seda paradoksi aitab lahendada Niklas Modig.
Foto: erakogu

Seekordne konverents keskendub kasvule. Tundub, et kasvust räägitakse igal pool ja et ilma selleta ei saa. Miks aga üks ettevõte üldse peaks kasvama? Kas mitte selle pärast, et mitte kasvades püsime paigal ja paigal püsides me tahestahtmata mandume? Kui pole kasvu, pole edasiminekut ja mis mõtet on nii üldse äri teha? Kes tahab ellu jääda, peab kasvama. Kes ei kasva, jääb ette neile, kellel on rohkem ambitsiooni.

Innovatsioon on oluline ja kasvama peab, kuid vahel võivad plaanid ja ideed nii suured olla, et kõrval peab olema keegi, kes õigel ajal oskab pidurit tõmmata ja riske realistlikult hinnata. Saame kuulda, millised on finantsjuhi kui riskijuhi ülesanded ja millised riskid peituvad kiire kasvu otsingutel.

Tõhusus on kindlasti üks märksõna, mis kasvuteemadel üles tuleb. Kõige traditsioonilisem ja levinum tõhususe poole püüdlemise viis on ressursikasutuse parandamine. Kuid see kipub omakorda suurendama töömahtu. Tulemus on, et mida tõhusam püüab organisatsioon olla, seda vähem tõhusaks ta tegelikult muutub. Õnneks saame kuulda, kuidas seda paradoksi lahendada.

Räägime konverentsil ka tulevikutrendidest, millega finantsjuht peab kindlasti kursis olema. Kui te veel disainmõtlemist uute toodete ja teenuste väljatöötamisel ei kasuta, siis pärast konverentsi hakkate seda tõenäoliselt tegema. Demüstifitseerime tehisintellekti ja suurandmeid ning mõtleme päriselt sellele, kuidas kasvada jätkusuutlikult. Aga kuidas ise inimesena areneda ning tänu sellele oma ettevõttele ja lähedastele parem ning kasulikum kaaslane olla?

Esimesel konverentsipäeval autasustatakse ka aasta mõjukaimat finantsjuhti. Tutvu finalistidega siin.

Et konverentsi ettekannetega kursis olla, telli Finantsuudiste uudiskiri SIIT.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077