Autor: Finantsuudised.ee • 6. juuni 2019

Inbank sisenes Poola turule

Inbank alustas koostööd Poola e-makselahenduste teenusepakkujaga PayU. Sellega muutuvad Inbanki makselahendused kättesaadavaks tuhandetele e-poodidele Poola turul, mille veebikaubanduse maht on 9 miljardit eurot aastas.
Inbanki juht Jan Andresoo sõnul on Inbanki eelis Euroopa ühel suurimal turul võimalus pakkuda tarbijale võimalikult lihtsaid järelmaksulahendusi.
Foto: Andras Kralla

PayU Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika regiooni strateegiajuhi Michal Kuchta sõnul pakub Inbank makselahendusi, mis eristuvad kohalike konkurentidega võrreldes oma kiiruselt.

"Nii e-kaubandus tervikuna kui ka veebipoodidest järelmaksuga kauba soetamine on Poolas jõudsalt kasvamas ning kaupmehed otsivad üha enam partnereid, kes suudavad pakkuda kiiret ja tõhusat järelmaksuvõimalust. Koostöös Inbankiga suudame laiendada oma klientidele pakutavat teenuseportfelli ja seeläbi tarbijale lisandväärtust pakkuda," kommenteeris Kuchta.'

Sihikul miljonid ostjad

Inbanki grupi juhatuse esimehe Jan Andresoo sõnul on koostöö PayUga Inbankile oluline teetähis 40 miljoni tarbijaga Poola turul, kus ostjad eelistavad üha enam soetada oma majapidamises vajalikke kaupu – näiteks kodu- ja aiatehnikat, seadmeid ja mööblit – e-poodidest.

"Uuringute kohaselt eelistab üle poole sealsetest tarbijatest sooritada oma ostud e-poest ning kogu Poola e-kaubanduse turu mahuks hinnatakse 9 miljardit eurot aastas," lausus Andresoo. "Neist ostlejatest omakorda 65 protsenti eelistab PayU makselahendusi, mistõttu näeme omavahelises koostöös väga tugevat potentsiaali oma äri kasvatamiseks Poolas," lisas Andresoo.

"Näiteks suudame pakkuda kliendile Poola turul kõige kiiremat isikutuvastuse protsessi ja seeläbi hoida kokku ostjate aega. PayU abil saame selle võimaluse viia tuhandete kaupmeeste ja miljonite ostjateni," märkis Andresoo.

2002. aastal asutatud PayU on makselahenduste pakkuja, kes pakub oma teenuseid 18 eri riigis nii Kesk- ja Ida-Euroopas kui ka Aasias, Lähis-Idas, Ladina-Ameerikas ja Aafrikas. PayU pakub üle 250 erineva makseteenuse alates püsi- ja ühe-klõpsu-maksetest ning kaupluste nutiseadmetele mõeldud rakendustest kuni erinevate järelmaksuvõimalusteni. PayU kuulub globaalsesse meedia- ja internetiäri kontserni Naspers Ltd, mis pakub teenuseid 133 riigis.

Inbank on tarbijafinantseerimisele keskendunud Eesti juurtega pank, mis tegutseb ka Lätis, Leedus ja Poolas ning kaasab lisaks hoiuseid Saksamaal, Austrias ja Hollandis. Inbankil on enam kui 1500 aktiivset koostööpartnerit ning ligi 478 000 aktiivset kliendilepingut. Inbanki võlakirjad on noteeritud Nasdaq Tallinna börsi Balti võlakirjade nimekirjas.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077