Autor: Finantsuudised.ee • 11. september 2019

Alampalga kokkulepet ei kinnitatud

Ametiühingute Keskliidu volikogu koosolek ei andnud oma heakskiitu sõlmida tuleva aasta miinimumpalga kokkulepe tasemel 578 eurot kuus ja 3,44 eurot tunnis.
Foto: pixabay

Kuigi ametiühingute ja tööandjate läbirääkimisdelegatsioonid jõudsid nädal tagasi toimunud kohtumisel 2020. aasta alampalga osas ühise arvamuseni, pole lepet veel sõlmitud ning kõik huvitatud osapooled saavad kuni 27. septembrini kavandatava kokkuleppe osas arvamust avaldada.

Ametiühingute Keskliidu esimehe Peep Petersoni sõnul peavad ametiühingud nüüd otsustama, kuidas läbirääkimistega edasi liikuda: „Teisipäeval, 10. septembril koguneb Ametiühingute Keskliidu juhatus, mis peab võtma vastu konkreetse otsuse, kas ja kui siis millise taotlusega läbirääkimisi tööandjatega jätkata. Volikogu tänane seisukoht tähendab, et ilma tööandjate ja ka valitsuse konstruktiivse panuseta võib töötasu alammäär jääda 1. jaanuarist tõusmata.“

„Pärast delegatsioonide kokkuleppele jõudmise avalikustamist esmaspäeval on läinud lahti elav arutelu alampalga suuruse üle ning valdav enamus sõnavõtnutest peab saavutatud tulemust mittepiisavaks,“ selgitas Peterson kokkuleppe tagasilükkamise tagamaid.

Ametiühingud on seisnud aastaid selle eest, et alampalk moodustaks vähemalt 40% keskmisest palgast, mis eeldaks kokkulepet vähemalt 600 euro tasemel.

Allikas: Eesti Ametiühingute Keskliit

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077