Villu Zirnask • 12 detsember 2019
Uudised
Ainult tellijale

Kellele ei tasu pakkuda ümbrikupalka?

Mustalt töötamisse ehk sellise töötasu saamisesse, millelt on maksud maksmata, suhtub täiesti taunivalt 35% Eesti elanikest ja 38% on samuti pigem nõus, et nii ei ole õige toimida, selgus maksu- ja tolliameti (MTA) tellimusel valminud avaliku arvamuse uuringust. Üle viiendiku eestimaalastest suhtuvad aga mustalt töötamisse pigem või täiesti sallivalt. Viimase aasta jooksul inimeste suhtumises olulisi muudatusi toimunud ei ole.

Musta töö tegemise vastu olid sagedamini naised (täiesti ja pigem nõus 73%) ning 50aastased ja vanemad elanikud (81–84%). Seda taunisid ka oluliselt sagedamini valitsust usaldavad kui mitteusaldavad (80% vs. 65%) ning pigem riigi pakutavate teenustega rahulolevad kui rahulolematud (78% vs. 58%) eestimaalased. Mustalt töötamise suhtes olid samas sallivamad aga 15–34aastased (taunis 58–60%) ning õpilased ja üliõpilased (taunis 67%).

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu Finantsjuhtimise Infolehe PDFidele
 • Finantsjuhtimise Infolehe paberväljaande
 • kord nädalas ilmuva finantsuudised.ee uudiskirja
 • Jaga lugu:
  FINANTSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad finantsteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

  Finantsuudised.ee toetajad:

  Bret Metsküla
  Bret MetskülaFinantsuudised.ee juhtTel: 58 117 860
  Kaspar Kitsing
  Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: 569 549 79