Autor: Villu Zirnask • 31. jaanuar 2020

Võtke rohepööret tõsiselt ja te saate tasutud

Nende ridade kirjutamise ajal räägiti Euroopa Liidus, sealhulgas Eestis, palju Brüsselis suurte kliimaeesmärkide täitmiseks kavandatavatest finantsmehhanismidest. Plaan on Euroopa 2050. aastaks süsinikuneutraalseks muuta ja selleks tuleb lähema kümne aasta jooksul eri mehhanismide kaudu sellesse suunata vähemalt triljon eurot. Võrdluseks: kõigi ELi valitsuste võlg on praegu kokku umbes 1,3 triljonit eurot.

Niisiis, plaan on võimas. Kuigi kogu sellesse suunatav raha pole n-ö uus raha, vaid oleks nii või teisiti kuidagi kulutatud ja investeeritud, tasub igal ettevõtjal mõelda rõhuasetusele. ELi rohelise kokkuleppe investeerimiskava on veel üks tegur, mis toob lähemale murdepunkti, mille järel lõhe teie tarbijate jutu ja tegude vahel hakkab vähenema. See tähendab: kasvaval määral nad mitte üksnes ei räägi, et peavad ettevõtete keskkonnasäästlikkust oluliseks, vaid teevad sellest lähtudes ka oma ostuotsuseid.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077