3. märts 2021
Ainult tellijatele

Teadmatus ei vabasta vastutusest; finantsinvestori vastutus konkurentsiõiguse rikkumiste eest

Finantsinvestorid võivad vastutada nende investeerimisportfelli kuuluvate ettevõtjate poolt toime pandud konkurentsiõiguse rikkumiste eest, kinnitas Euroopa Kohus 26.01.2021 Goldman Sachs kohtuasjas (kaasus nr C-595/18 P) tehtud otsuses.

Tanel Kalaus, Advokaadibüroo Triniti partner, vandeadvokaat ja vaidlusvaldkonna juht

Euroopa Komisjon trahvis 2014. aastal ettevõtet nimega Prysmian 104,6 miljoni euroga selle eest, et Prysmian osales kartellikokkuleppes. Kuna kartelli kehtivuse ajast nelja aasta jooksul omas Goldman Sachs Prysmianis erinevate ettevõtjate kaudu kaudset osalust, leidis Komisjon, et kuulus investeerimispank on solidaarselt vastutav nimetatud trahvist 37,3 miljoni euro eest. Pärast aastaid kestnud kohtulahinguid kinnitas vastavat otsust nüüd ka Euroopa Kohus.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 6670405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077