Autor: Eesti Tööandjate Keskliit • 23. november 2021

Tööjõu puudusest on saanud Eesti suurim arengupidur

“Demograafide lähiaastate rahvastikuprognoos on karm, aga objektiivne. Tööealiste inimeste (20-64) hulk väheneb järgmise viie aastaga 31000 inimese võrra,” nendib arvamusloos Tööandjate Keskliidu tegevjuht Arto Aas.
Tööandjate Keskliidu tegevjuht Arto Aas
Foto: Raul Mee

Aas lisab, et langus on järsk vaatamata positiivsele sisserändele, sest tööturule saabuvad vanusrühmad on viiendiku võrra väiksemad kui pensioniikka minejaid. Seega peame juba täna arvestama olukorraga, kus Eesti niigi pisikesest ja pinges tööjõuturult kaob mõne aastaga rohkem inimesi, kui elab Saaremaal.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077