Autor: Finantsuudised.ee • 12. juuni 2023

Eesti Pank: raskused ekspordiga jätkuvad, eriti töötlevas tööstuses

Eesti Pank teatas, et tänavu esimeses kvartalis jätkusid möödunud aasta teisel poolel alanud raskused kaubaekspordiga, eriti töötlevas tööstuses.
Eesti Panga ökonomist Mari Rell.
Foto: Eesti Pank

Eesti Panga ökonomisti Mari Relli teatel nõudluse madalseis peamistel eksporditurgudel, probleemid toormete kättesaadavusega ja tootmiskulude jätkuv kasv kahandasid esimeses kvartalis väliskaubanduse mahtu. Parem on olukord eksportijatel, kes pakuvad välisturgudele teenuseid. Relli sõnul hoiab ebakindlus Eesti eksportööride ootused tuleviku suhtes pessimistlikud, peamine mure on endiselt tugev konkurents välisturgudel.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077