Autor: Finantsuudised.ee • 11. august 2023

LHV: inimesed saavad kõrge euribori kiuste hakkama

Võrreldes eelmise aastaga, kodulaenutaotluste arv on langenud 15 protsenti. Samas on inimesed asunud rohkem ennetähtaegselt kodulaene tagasi maksma ja eelistama rohelist kodulaenu, märgib LHV eraisikute finantseerimise osakonna juht Catlin Vatsel.
LHV eraisikute finantseerimise osakonna juht Catlin Vatsel osutab, et suurenenud on kodulaenu omafinantseeringu osakaal, võrreldes eelmiste aastatega.
Foto: LHV

Eksperdi sõnul kaalutakse täna väga põhjalikult kodu soetamisega kaasnevaid kohustusi, planeeritakse oma rahaasju ning võrreldakse erinevate pankade pakkumisi. “Kui kodulaenu taotluste arv on pigem langustrendis, siis positiivse poole pealt näeme me suurenenud huvi A-energiaklassi varade vastu. Ajal, mil sama suure korteri kulud erinevates hoonetes võivad erineda mitmeid kordi, on inimesed hakanud üha enam vaatama parema energiatõhususega elamute poole, mille kulud on madalamad. Kui esimeses kvartalis oli meie rohelise kodulaenu osakaal 12 protsenti, siis teises kvartalis tõusis see juba 16 protsendini ning me näeme selles valdkonnas mõõdukat kasvu,” märkis Vatsel.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077