Autor: Finantsuudised.ee • 10. oktoober 2023

Kaubavahetus vähenes augustis viiendiku võrra

Statistikaameti andmetel eksporditi augustis kaupu 1,5 miljardi ja imporditi 1,8 miljardi euro eest. Võrreldes 2022. aasta sama kuuga vähenes kaupade eksport jooksevhindades 22% ning import 19%. Kaubavahetuse puudujääk augustis oli 293 miljonit eurot, mis on 7 miljonit vähem kui aasta varem.
Enim eksporditi elektriseadmeid.
Foto: Andras Kralla

Statistikaameti analüütik Jane Leppmets märkis, et sarnaselt juulile mõjutas oluliselt ka tänavu augustis ekspordi ja impordi vähenemist 2022. aasta kõrgem võrdlusbaas. „Mullusega võrreldes vähenes kaubavahetus nii Euroopa Liidu liikmesriikide kui liiduväliste riikidega. Kõige suuremat muutust oli augustis märgata just mineraalsete toodete, eriti elektrienergia ekspordis ja impordis. Siinkohal mängis suurt rolli ka mineraalsete toodete hinnalangus,“ lisas Leppmets.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077