Autor: Finantsuudised.ee • 22. märts 2024

Järgmisest kuust on inimestel senisest lihtsam kodulaenu saada

Uus Maa juhatuse liikme Igor Habali sõnul hakkavad aprillist kehtima uued Eesti Panga nõuded, kuidas peab kommertspank arvutama maksimaalset uute taotlejate laenuvõimekust, mis paljude jaoks tähendab võimalust senisest rohkem kodulaenu saada.
Igor Habal
Foto: Raul Mee

Igor Habali sõnul kehtivad Eestis tegutsevatele kommertspankadele eluasemelaenu väljastamise miinimumnõuded, et inimesed liiga suuri riske ei võtaks. „Seni pidid pangad Eestis maksimaalset laenuvõimekust hinnates arvestama, et inimene oleks võimeline probleemideta tasuma kas laenulepingus toodud intressimäära, millele on lisatud 2 protsendipunkti või kuueprotsendilist aastaintressi, olenevalt, kumb on kõrgem,“ rääkis Habal.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077