29. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas hinnata kapitali kulukuse määra negatiivse baasintressimääraga keskkonnas?

Foto: shutterstock.com
Eksperdid ei ole teinud tähelepanuväärseid muudatusi oma senises kapitali kaalutud keskmise kulukuse (WACC) hindamismetoodikas, tõdeb Otto-Wilhelm Orumaa Tartu ülikooli majandusteaduskonnas kaitstud magistritöös „Kapitali kulukuse määr negatiivse baasintressimääraga keskkonnas“.

Töö tarvis küsitletud üheksa eksperdi seisukohti kokku võttes kirjutab Orumaa, et peamiste riskivabade tulumääradena kasutavad eksperdid Euroopa Liiduga seotud investeeringute puhul Saksamaa 10-aastaste võlakirjade tulumäära ja EL-i väliste riikide puhul vahel ka USA rahandusministeeriumi emiteeritud 10-aastaseid võlakirju.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077