Autor: Olga Lavrova, KPMG Baltics OÜ maksuosakonna nõustaja • 15. detsember 2022

Maksuläbipaistvus on muutumas usalduse alustalaks

ESG tõusmisega päevakorda ning kestlikkusele suunatud käitumise olulisuse laiema teadvustamisega muutub vastutustundlik käitumine ja avatus järjest aktuaalsemaks. Selle üheks osaks on ettevõtte maksukäitumine.
KPMG maksunõustaja Olga Lavrova.
Foto: KPMG Baltics

Viimasel kümnendil on hakatud rääkima, et maailma on vallutamas uus religioon – dataism, mille keskmes on idee võimalikult paljude andmete avalikustamisest, andmevoo täielikust vabastamisest ning andmete efektiivsest töötlemisest. Kuigi dataism on saanud kriitikat eelkõige selle osas, et ähvardab võtta inimkonnalt iseseisva otsustusvõime ja -tahte, usutakse, et lõppkokkuvõttes peaks see filosoofia andma tõuke teadusrevolutsiooni edasisele arengule, mille potentsiaal on seninägemata suur. Seejuures saavad kõige suuremat kasu need inimesed, ühiskonnad ja süsteemid, kes kõige rohkem andmete avalikustamisse ja töötlemisse panustavad.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077