Autor: Finantsuudised.ee • 27. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PRFoods omandab kaks Suurbritannia firmat

PRFoodsi juhatuse liige Indrek Kasela.
Foto: Andres Haabu
Eesti kalatööstusettevõte PRFoods teatas 26. juunil, et kutsub kokku aktsionäride erakorralise üldkoosoleku, et saada luba John Ross Jr Ltd ja Coln Valley Smokery Limited ostuks, kirjutab Äripäev.

PRFoods teatas, et sõlmis 21. juunil müügilepingu, mille järgi omandab PRFoods 85 protsenti Suurbritannia ettevõtete John Ross Jr Ltd (JRJ) ja Coln Valley Smokery Limited (CVS) aktsiatest. Loodavas struktuuris jääb 15protsendine vähemusosalus Leigh'de perekonnale.

JRJ on PRFoodsi juhatuse liikme Indrek Kasela sõnul juhtiv globaalne Šotimaal käideldud lõhe müüja, tarnides tooteid kolmekümnesse riiki. JRJ-le on Briti kuninglik perekond välja andnud kuningliku garantii (Royal Warrant Holder).

JRJ mullune käive ulatus 13,7 miljoni euroni ja CVSi käibeks kujunes 4,9 miljonit eurot. PRFoodsi mullune käive oli 47,4 miljonit eurot.

Tehingu hind on 15,4 miljonit eurot ja suurem osa summast kaetakse pangalaenuga. Nii plaanib PRFoods võtta 12 miljonit eurot laenu Saaremaa Kala ASi kaudu Swedbankist või SEBst ja lisaks 1,5 miljonit eurot laenu 5protsendilise intressimääraga investeerimisfirmalt Amber Trust II S.C.A SICAR.

Tehingu peavad heaks kiitma aktsionärid 19. juuliks planeeritud aktsionäride erakorralisel üldkoosolekul, seejärel teavitab PRFoods investoreid ka võimalikust muutuvast dividendipoliitikast.

Loe intervjuud Indrek Kaselaga Äripäevast.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077