Autor: Finantsuudised.ee • 30. juuni 2017

BaltCap rajas 50 miljoni euro suuruse investeerimisfondi

Eesti Äriinglite Võrgustiku tegevjuht Heidi Kakko.
Autor: Andras Kralla

Baltikumi suurim erakapitali ettevõte BaltCap rajas uue investeerimisfondi BaltCap Growth Fund, mis pakub kasvukapitali Eestis, Lätis ja Leedus tegutsevatele väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele.

Fondi esmane kapitalimaht on 40 miljonit eurot. Eestis juhivad seda BaltCapiga värskelt liitunud investorid Heidi Kakko ja Marek Kiisa, vahendab Äripäev.

BaltCap Growth Fundi partneri ja investeerimiskomitee liikme Heidi Kakko sõnul on nõudlus uut tüüpi fondi järgi väga suur. „Seni nappis Eestis võimalusi rahastamaks 1–5 miljoni eurose aastakäibega ettevõtete kasvu. Samaaegselt on olnud selge vajadus kapitalisüstiks laienemisambitsioonidega äridele. Uue fondi poolt kasvukapitali pakkumine täidab siinsel turul olulise tühja koha,“ selgitas Kakko pressiteates.

BaltCap Growth Fundi teine partner Marek Kiisa lisas, et fond keskendub peamiselt investeeringutele, mis jäävad 0,5–3 miljoni euro vahemikku. „Oluline on ka see, et lõpuks ometi saavad kohalikud pensionifondid investeerida otse Baltikumi väike- ja keskmise suurusega ettevõtetesse,” ütles ta. Fondi üks suurimaid investoreid on Swedbanki pensionifondid.

Kakko lisas, et BaltCap Growth Fundi tehtavate investeeringute puhul panustab investor ettevõtetesse lisaks kapitalile nii oma teadmiste, kogemuste kui kontaktivõrgustikuga, et leida koostöös teiste omanikega parimad lahendused ettevõtete kasvule.

BaltCap Growth Fund on üks esimesi selle aasta algusest kehtima hakanud investeerimisfondide seaduse alusel asutatud usaldusfonde ehk usaldusühingu vormis tegutsev fond, mis tähendab fondi investeerivate institutsionaalsete investorite jaoks, et fondi tasemel ei toimu tulude topeltmaksustamist – fond on maksunduslikult läbipaistev.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 667 0405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077