Uudised Villu Zirnask, Finantsjuhtimise Infoleht

Sõõrikumajandus ehk meie harjunud majandusmudelis on suur auk

Sõõrikumajandus

Oxfordi ülikooli vanemteadur ja Cambridge’i jätkusuutlikkuse juhtimise instituudi vanemkonsultant Kate Raworth vaidlustab vana mõtteviisi majandusest ja arendab uusi jätkusuutlikke mudeleid majanduse kasvuks.

Tänavu kevadel ilmunud raamatus „Sõõrikumajandus: seitse viisi, kuidas mõelda nagu 21. sajandi majandusteadlane” soovitab Raworth sisemajanduse kogutoodangu abil mõõtmisest edasi minna. Majanduse juhtimise mõõdikud peaksid tema arvates hõlmama tervist ja heaolu, keskkonda ja teisi elukvaliteedi seisukohast olulisi tegureid. 

Raworth rääkis veebiajakirjale Knowledge@Wharton terviklikumast vaatest majandusele ja kasust, mis see võiks tulevikus tuua.

Telli lugemisõigus

Täispikkuses näevad seda lugu Finantsjuhtimise Infolehe tellijad
TELLI LUGEMISÕIGUS
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. October 2017, 14:14
ValdkonnaTööpakkumised Kõik tööpakkumised >