Autor: Finantsuudised.ee • 7. jaanuar 2022

Eesti riigihangete korraldus on Euroopas langenud keskmiste hulka

Eesti riigihangete korraldus on Euroopa Komisjoni (EK) avaldatavas tulemustabelis keskmiste seas koos 12 riigiga 30st. Eestiga samal tasemel on näiteks Saksamaa, Leedu ja Holland. Eestist kehvemad näitajad on üheksal ja paremad kaheksal riigil.
„Peame jätkuvalt järgima riigihangete tuumpõhimõtteid - konkurentsile ja turule avatus ning läbipaistvus,“ kommenteeris olukorda riigihangetes riigihalduse minister Jaak Aab.
Foto: Liis Treimann

EK avaldatavas iga-aastases riigihangete Euroopa ühtse turu tulemustabelis on Eesti seni püsinud kõige kõrgemal tasemel. Seekordne keskmine tulemus osundab, et olulistes näitajates on vajakajäämisi: hangetes kasutatakse liiga palju madalaima hinna kriteeriumi ning väljakuulutamiseta menetlusi ja liiga paljudes riigihangetes osaleb vaid üks pakkuja. Samas oleme Euroopa Liidu keskmisest tublisti paremad otsuste kiiruses, osadeks jaotatud hangete ning väike- ja keskmise suurusega ettevõtjate osakaalus, teatab rahandusminitseerium.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077