Autor: Finantsuudised.ee • 12. detsember 2022

Oktoobri maksutulu vähenes, sest mullu lahkuti massilisest teisest sambast

Oktoobri eest tasuti maksu- ja tolliametile 1 141,7 miljonit eurot maksutulu, mida on 9,9 protsenti vähem kui 2021. aasta samal kuul. Eelmise aasta oktoobris laekus II pensionisambast lahkujatelt üle 280 miljoni euro tulumaksu, selle aasta oktoobris aga ligi 25 miljonit eurot, teatab rahandusministeerium.
Foto: Erik Prozes

Palgafondi kasv võrreldes eelmise aastaga aeglustus oktoobris 12,9 protsendile, nii keskmise töötasu kui töökohtade arvu kasv aeglustusid, vastavalt 10,6 ja 1,9 protsendile. Deklareeritud töötajate osakaal tööealistest, 60,6 protsenti, on kõrgtasemest mõnevõrra allapoole tulnud. Sektoritest vedasid oktoobris palgafondi kasvu majutus ja toitlustus, finants ja kindlustus ning info ja side – kõigil oli näitaja veidi üle 23 protsendi.

Finantsuudised.ee toetajad:
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Marge AasalaidFinantsuudised.ee juhtTel: 52 80 443
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077