Autor: Finantsuudised.ee • 27. veebruar 2023

Ülemiste City viib kõik büroohooned tehisintellektipõhisele energiajuhtimisele

Ülemiste City arendaja Mainor Ülemiste AS ning tehnoloogiettevõtte R8 Technologies vahel sõlmitud lepingu kohaselt laieneb tehisintellektipõhine energiajuhtimine kõikidele Mainor Ülemiste hallatavatele ärihoonetele, tuues kaasa olulise energiasäästu kokku ligemale 78 000 ruutmeetril kontoripindadel.
Ülemiste City
Foto: Andras Kralla / Äripaev

„Tänapäevaste hoonete juures on juba rajamishetkel energiatõhusus ning maksimaalne jätkusuutlikkus iseenesest mõistetavad eesmärgid, mida on rakendatud aastaid. Rohkemgi veel – tegemist on igapäevase standardiga. Näiteks viimati Ülemiste Citys valminud Alma Tominga maja on projekteeritud ja ehitatud vastavalt energia- ja keskkonnasäästlikkuse LEED-kuldsertifikaadi nõuetele, roheenergiat kasutavale hoonele on samuti paigaldatud päikesepaneelid ning kasutatakse kaugkütte- ja jahutuse süsteemi. Üürnikudki eeldavad, et neile pakutavad büroopinnad on ressursse säästvad,“ selgitas Mainor Ülemiste ASi juhatuse esimees Ursel Velve.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077