Autor: Lenno Uusküla • 30. aprill 2024

Uusküla: on olnud soodne aeg tarbijahindu tõsta, aga see peaks nüüd lõppema

Luminori peaökonomist Lenno Uusküla
Foto: Liis Treimann
Ühtlustatud tarbijahinna indeks kasvas aprillis võrreldes märtsiga sesoonselt korrigeerituna 0,6 protsendi võrra. Sesoonseid faktoreid arvesse võtmata oli kasv 1,1 protsenti.

Aastavõrdluses on hinnad 3,3 protsenti kallimad kui eelmise aasta aprillis. Kui veel märtsis oli aastane inflatsiooninäitaja 4,1 protsenti, siis selline kuine alanemine on seotud eelmise aasta aprillis lõppenud energiatoetusmeetmetega. Kui poleks olnud uut hüpet Eesti inflatsioonis, oleks ka aastainflatsioon jõudnud alla 3 protsendi.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077