Autor: Villu Zirnask • 23. oktoober 2020

ESG-moevoolus on hulk vastamata küsimusi

Villu Zirnask
Septembris möödus 50 aastat Milton Friedmani kuulsa essee „Äriettevõtte sotsiaalne vastutus on suurendada oma kasumit“ ilmumisest New York Timesis. Friedman vaidles selles ettevõtete sotsiaalset vastutust jutlustavate inimestega, öeldes, et nende visioon erineb otsesest sotsialismist ainult uskumises, et kollektivistlikke eesmärke saab saavutada ilma kollektivistlikke vahendeid kasutamata.

Peaaegu pooleks aastasajaks jäigi peale Friedmani arusaam, aga viimasel ajal, nagu ka Finantsuudistes aeg-ajalt oleme kirjutanud, läheb üha enam moodi sotsiaalselt vastutustundlik investeerimine. See tähendab – kasvab investorite hulk, kes nõuavad, et nende investeering ei oleks mitte ainult kasumlik, vaid ka sotsiaalselt vastutustundlik, poleks vastuolus keskkonna või inimarengu eetiliste põhimõtetega.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liina LeitenTeabekeskuse arendusjuhtTel: 51 84 004
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077