Uudised Finantsuudised.ee

Balti börsidelt saab nüüd osta Maxima võlakirju

Poeketi Maxima 3,25 protsendise intressiga võlakirjad jõudsid Balti börsile.
Poeketi Maxima 3,25 protsendise intressiga võlakirjad jõudsid Balti börsile.Foto: Andras Kralla

Balti börside võlanimekirjas noteeriti Maxima Grupe UAB võlakirjad, kupongimääraga 3,25 protsenti aastas, teatab Nasdaq.

Emissiooni maht oli 300 miljonit eurot ja ametlikult kaubeldakse võlakirjadega Vilniuse börsil. Maxima võlakirjade kupongimäär on 3,25% aastas ja seda makstakse välja kord aastas. Võlakirjade lunastamistähtaeg on 13. septembril 2023 ning võlakirjad on samaaegselt noteeritud Euronext Dublini ja Nasdaq Vilniuse väärtpaberibörsil.

„Meil on hea meel tervitada Maxima Grupët Nasdaq Balti turul. Maxima Grupë alustab täna oma loo kirjutamist avalikul kapitaliturul, olles edukalt läbi viinud ühe suurema võlakirjaemissiooni Balti riikide ajaloos,“ ütles Nasdaq Vilniuse börsi juht Saulius Malinauskas.

Võlakirju ostsid enam kui 60 investorit 14 riigist, kolmandik investoritest on Põhja- ja Baltimaadest ja ülejäänud mujalt Lääne-Euroopast. Investorite nõudlus võlakirjade järele ületas pakkumise

Maxima Grupë omab Maxima jaemüügiketti Balti riikides, Stokrotka ja Aldik jaemüügikette Poolas, T-Market ketti Bulgaarias ja e-poodi Barbora, mis tegutseb Leedus ja Lätis. 2017. aastal oli Maxima Grupë käive 2,8 miljardit eurot ehk 4,2% suurem kui 2016. aastal. Tänavu kevadel viis Maxima Grupë lõpuni ostutehingu, millega sai ettevõte suurimaks osanikuks Emperia S.A.-s, mis opereerib Poola jaemüügiketti Stokrotka. Ettevõtte andmetel muutis see Maxima Grupë mahult suurimaks Leedu investoriks Poolas. Maxima Grupë kuulub Vilniaus Prekyba gruppi, mis on üks suuremaid jaemüügiettevõtteid Baltikumis ja Kesk- ning Ida-Euroopas.

Märksõnad
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. September 2018, 14:38

Finantsuudised.ee toetajad: