Autor: Finantsuudised.ee • 14. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Poeketi Maxima 3,25 protsendise intressiga võlakirjad jõudsid Balti börsile.
Foto: Andras Kralla

Balti börsidelt saab osta Maxima võlakirju

Balti börside võlanimekirjas noteeriti Maxima Grupe UAB võlakirjad, kupongimääraga 3,25 protsenti aastas, teatab Nasdaq.

Emissiooni maht oli 300 miljonit eurot ja ametlikult kaubeldakse võlakirjadega Vilniuse börsil. Maxima võlakirjade kupongimäär on 3,25% aastas ja seda makstakse välja kord aastas. Võlakirjade lunastamistähtaeg on 13. septembril 2023 ning võlakirjad on samaaegselt noteeritud Euronext Dublini ja Nasdaq Vilniuse väärtpaberibörsil.

„Meil on hea meel tervitada Maxima Grupėt Nasdaq Balti turul. Maxima Grupė alustab täna oma loo kirjutamist avalikul kapitaliturul, olles edukalt läbi viinud ühe suurema võlakirjaemissiooni Balti riikide ajaloos,“ ütles Nasdaq Vilniuse börsi juht Saulius Malinauskas.

Võlakirju ostsid enam kui 60 investorit 14 riigist, kolmandik investoritest on Põhja- ja Baltimaadest ja ülejäänud mujalt Lääne-Euroopast. Investorite nõudlus võlakirjade järele ületas pakkumise

Maxima Grupė omab Maxima jaemüügiketti Balti riikides, Stokrotka ja Aldik jaemüügikette Poolas, T-Market ketti Bulgaarias ja e-poodi Barbora, mis tegutseb Leedus ja Lätis. 2017. aastal oli Maxima Grupė käive 2,8 miljardit eurot ehk 4,2% suurem kui 2016. aastal. Tänavu kevadel viis Maxima Grupė lõpuni ostutehingu, millega sai ettevõte suurimaks osanikuks Emperia S.A.-s, mis opereerib Poola jaemüügiketti Stokrotka. Ettevõtte andmetel muutis see Maxima Grupė mahult suurimaks Leedu investoriks Poolas. Maxima Grupė kuulub Vilniaus Prekyba gruppi, mis on üks suuremaid jaemüügiettevõtteid Baltikumis ja Kesk- ning Ida-Euroopas.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077