Autor: Paavo Siimann • 9. märts 2022

Reaalajamajandus toob majandusarvestusse pöörde

Margus Tammeraja, Sirli Heinsoo ja Paavo Siimann.
Foto: Andres Laanem
Aruanded, arved, kviitungid ja veoselehed võiksid kõik olla elektroonilised ja liikuda reaalajas. See annaks tohutu ajavõidu ja muudaks ettevõtte majandusarvestuse efektiivsemaks. Ettevõtjad saaksid andmete põhjal langetada kiireid otsuseid.

Riik loob praegu vajalike eeldusi, et andmevahetus riigi, ettevõtete ja kodanike vahel oleks standardiseeritud ja ühtne. Kuna reaalajamajandus nõuab investeeringuid, plaanib riik ettevõtjatele ka toetusmeetmed. Kui andmevahetus ja aruandlus muutub automaatseks, kas raamatupidajad kaotavad siis varsti oma töö?

Saates „Finantsuudised fookuses“ vestlevad Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi reaalajamajanduse valdkonna juht Sirli Heinsoo ja Raamatupidajate kogu juhatuse esimees Margus Tammeraja. Saadet juhib Paavo Siimann.

Kuula saadet siit:

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Marge AasalaidFinantsuudised.ee juhtTel: 52 80 443
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077